Essentrics door Marianna Wassenaar

Herstel de verbinding in je lichaam en bereik de beste versie van jouw lichaam door een vriendelijke en effectieve manier van bewegen! Dat kan met behulp van ESSENTRICS!

ESSENTRICS is in Canada ontwikkeld door Miranda Esmonde-White, voormalig ballerina bij het Canadese Nationale Ballet, en haar dochter Sahra Esmonde-White. Jarenlang had Miranda last van chronische rugklachten. In samenwerking met fysiotherapeuten en chiropractors ontwikkelde ze Classical Stretch & ESSENTRICS, waarmee haar klachten verdwenen.

ESSENTRICS is een full body rebalancing workout op afwisselende muziek waarin kracht- en flexibiliteittraining gecombineerd wordt. Door middel van stretches en vloeiende, spierversterkende bewegingen worden alle grote spiergroepen getraind. De spieren worden tegelijkertijd verlengd en versterkt, waardoor je lichaam slanker en soepeler wordt, je een betere houding ontwikkelt en je je sterker en energieker gaat voelen.

De workout bevat o.a. elementen uit ballet, tai chi, yoga en pilates. Na de les ervaar je direct de voordelen zoals meer ruimte in je lijf en lengte in je lichaam. Je voelt je lichter en sterker. De bewegingen zijn niet te zwaar en te moeilijk maar je versterkt en verlengt wel effectief je spieren. ESSENTRICS is gericht op balans in je lijf. Elke oefening is uitgedacht en heeft een reden: een spier prikkelen maar daarna ook weer rust geven. 

Het dansante zie je terug in de manier van bewegen en dat past helemaal bij Marianna die zelf als begin twintiger de opleiding voor toneeldans jazz volgde aan de dansacademie. Ze heeft uiteindelijk een heel ander pad bewandeld via Omgangskunde docentschap naar programmamanagement, altijd in het mbo onderwijs wat ze een warm hart toedraagt. Haar Omgangskunde studie en de diverse nascholingen hierop ervaar je terug in het respect voor jouw lichaam, geest en ziel. Daarnaast danst ze nog graag tango en flamenco en is ze gecertificeerd ESSENTRICS docent.

Marianna neemt je mee in de flow van de muziek die ze met zorg uitzoekt. Daardoor werk je hard maar heb je dit nauwelijks door en wie wil dat nu niet? Tot slot: ESSENTRICS is een mooie aanvulling op de diverse yogastijlen die wij in onze yogastudio aanbieden.  

Hier vind je ons rooster: momoyoga.nl/yoga-lichtplaats