Edith Atkins


Edith Atkins, in 1970 geboren, getrouwd met een Welshman en moeder van een zoon en een dochter, eigenaar van Yogastudio Licht.

Al zo lang ik me kan herinneren, ben ik op zoek naar zingeving, groei, en verbinding. Ik ben in 2000 een vierjarige opleiding lichaamsgerichte psychotherapie gestart, waar de verbinding tussen lichaam, ziel en geest centraal stond.

Meditatie, emotioneel lichaamswerk en bio-energetica waren onderdeel van de opleiding, en gingen een belangrijke rol spelen in mijn leven.  Bio-energetische therapie is erop gericht door middel van lichamelijke oefeningen het evenwicht in de energiestroom terug te brengen  en blokkades op te heffen, zowel op geestelijk als op lichamelijk niveau (eigenlijk net als bij yoga).
Sindsdien weet ik dat het lichaam aandacht nodig heeft om je vrij en ontspannen te voelen, blij in het leven te staan, en verbinding met jezelf en de wereld te voelen. Dat via lichaamsbeweging allerlei processen in gang kunnen worden gezet.

Na een aantal jaren les te hebben gegeven in Fitnesscentrum Unique (van Pilates via Kick-Fun en Zumba tot Meer Bewegen Voor Ouderen), kreeg ik de smaak van yoga te pakken; een zachtere en meer bewuste manier van lichaamsbeweging. Ik ben erachter gekomen dat yoga een geweldige manier is om je eigen mechanismen en de manier waarop je met (stress-) situaties omgaat in alle rust en binnen een veilige setting te observeren, je er bewust van te worden en hierin te groeien. En dat yoga het leven lichter maakt, in de breedste zin van het woord.
Dit heeft mij ertoe aangezet om de 2 jarige opleiding tot Critical Alignment Yoga docent te volgen bij Yoga Instituut Dirk-Jan Lust in Koog aan de Zaan. Hier heb ik, totdat het hiervoor te druk werd in De Lichtplaats, een 5 jaar met veel plezier lesgegeven.

Daarna heb ik een bijscholing anatomie en blessures gevolgd bij Ted Willemsen. Vervolgens ben ik me verder gaan ontwikkelen bij Gert van Leeuwen, waar ik de opleiding tot Critical Alignment therapeut heb gevolgd. Om het plaatje rond te maken heb ik bij Juno Burger trainingen gevolgd in Clearing.

Bij De Lichtplaats geef ik Critical Alignment Yoga, nek-schouder-rug therapielessen, meditatielessen en clearing sessies.

Tijdens mijn lessen vind ik het belangrijk om iedereen in zijn of haar waarde te laten, en voor iedereen de ruimte en rust te creëren om de verbinding met zichzelf te voelen en zijn of haar eigen proces te doorlopen zonder enige nadruk op prestatie en niveau. Op die manier is yoga een groot cadeau aan jezelf.

Yoga is voor iedereen

EDITH’S YOGI’S

Wat mensen zeggen over Edith

 Fijne yogalessen van Edith, die voor rust in het hoofd en een soepeler lijf zorgen.

Lenie Bakker

2,5 jaar geleden nam ik voor het eerst plaats op de yoga mat in Ediths Hatha Yoga Critical Alignment les. Die les voelde voor mij als een warme deken: een gevoel van ontspanning en acceptatie. Op de yoga mat heb ik geleerd om in het moment te zijn, mij aan alles over te geven wat er op dat moment is en nog belangrijker om te accepteren wat er is. Yoga heeft mij geleerd wat mijn fysieke en geestelijke grenzen zijn en mij bewust gemaakt van hoe ik met deze grenzen om ga. Is er de neiging om altijd tot het uiterste van deze grenzen te gaan? Wellicht eroverheen? Of weerhoud ik mijzelf er juist van om die grenzen op te zoeken? Ediths lessen helpen mij om mijn geestelijke grenzen te bewaken en door middel van zachtheid en respect voor mijn lichaam mijn fysieke grenzen te verleggen en onderhouden. Elke donderdagavond verlaat ik de mat ontspannen en weer volledig opgeladen! Daarom is yoga voor mij een essentieel onderdeel geworden van mijn dagelijkse leven.

Femke Hagemeijer

Critical Aligment Les – deze helende zachte yogavorm ontspant zowel lichaam als geest. Door fijne oefeningen voor nek, schouders en rug, ontstaat er ruimte en ontspanning in het hele lichaam. Verder leer ik op een goede manier te ademen, waardoor mijn energie beter stroomt. Blij, rustig en in een ontspannen staat verlaat ik elke maandagochtend de critical aligment les van Edith

Carry Bloetjes

“Sinds 2015 volg ik nu, nog steeds met veel plezier, de yogalessen van Edith. Haar lessen ervaar ik als zeer zacht naar jezelf. Edith steekt veel liefde en energie in het zorgvuldig opbouwen van haar lessen. Altijd met een thema (aarden, balans, hartopeners, enz.) en ze eindigt haar les regelmatig met een zalige (visualisatie-) meditatie om weer volledig op te laden. Heel fijn vind ik ook dat zij steeds weer benoemd je eigen grens op te zoeken ipv het kunstje perfect uit te voeren. Edith heeft mijn aandacht voor mijn lichaam nog verder te weten verdiepen. Hierdoor ben ik in de afgelopen jaren in staat geweest veel pijn en spanning achter mij te laten. Hoop nog lang haar lessen te kunnen blijven doen.”

Miranda

Edith is om te beginnen een lief en mooi mens. Zij is altijd geïnteresseerd,begaan en betrokken bij iedereen. Nooit veroordelend en haar mening op willen dringen.
Dit alles als basis maakt haar van nature al een bekwame yoga lerares.
Zij straalt rust uit en weet met haar stem je stap voor stap op weg te helpen in een houding. Zij omschrijft op dat moment wat je kan verwachten,voelen en ervaren. Daardoor kan je jezelf steeds beter corrigeren om in ontspanning steeds meer te ontdekken wat er in jezelf gebeurd.
Ik kom altijd heel tevreden en voldaan uit mijn les.En daar bedank ik je voor lieve Edith🙏🏻🥰

Ingrid de Vreng

“Sinds de start van Edith met haar yogaschool een aantal jaar geleden geniet ik wekelijks van haar “Hatha”-lessen en meditaties.
Ik laat me meevoeren op haar stem die ons strikt begeleidt in het uitvoeren van de houdingen op de juiste wijze, zo zorgt zij ervoor dat niemand
zijn grenzen overgaat in haar lessen.
Waar veel mensen bij yoga dus denken aan zweverigheid en vaag gedoe heb ik juist bij de “Hatha”-lessen (én de Vinyasa) een streven naar
geaardheid,krachtopbouw en balans ervaren hetgeen mijn mobiliteit, souplesse en kennis over mijn manier van bewegen /houding
sterk heeft verbeterd.
Hiernaast dat het ook veel doet voor de geesteskrachten van een mens, echt waar !

Een aanrader dus voor eenieder die nog twijfelt !”

Karin Bosch

Lessen van Edith:

Nek-Schouder-Rug therapieles

Maandag 09.15 – 10.15 uur

Woensdag 16.00 – 17.00 uur

Hatha Yoga

Donderdag 19.00 – 20.00 uur

Vrijdag 09.15 – 10.15 uur

Blogposts Edith & Yogastudio Licht