Yvonne Alefs


Mijn weg naar Qigong is geen recht pad geweest, zoals geen enkele weg helemaal recht is.

Vanaf mijn 31e was mijn grote liefde dertien jaar lang karate, totdat ik de yogamat opzocht en de weldaad ervaarde van de combinatie tussen deze twee. Het explosieve van karate werd mooi in balans gehouden door het ingetogene van yoga, om maar één voorbeeld te noemen. Ik combineerde deze twee disciplines ook door een ‘Hachi Dan Kin’ workshop op de yogaschool te geven. Dat is een zachte rustige karate oefening, die bij Qigong bekend staat als de ‘Baduanjin’. En zie daar, de link naar Qigong!

Nadat ik deze workshop had gegeven werd het me duidelijk dat anderen bewegingen aanleren die rust en ruimte in het dagelijks leven geven en het lichaam met de geest koppelen iets was waar ik me in de toekomst graag op wilde toeleggen en wat ik daarna in de opleidingen tot Qigong en Do-In docente heb gevonden. Het beoefenen van en lesgeven in Qigong voelt voor mij als een prachtige samensmelting van mijn jarenlange karate training en mijn liefde voor yoga.

Naast aandacht voor het aanleren van bewegingen, maak ik je in mijn lessen ook graag bewust van wat de bewegingen met je meridianen, organen en geest doen. Een stukje innerlijke rust meegeven vind ik net zo belangrijk als dat je fysiek verkwikt de les weer uitgaat. 

“Wanneer je je licht laat schijnen is dat geen arrogantie, maar een blijk van liefde voor je medemens”

Lessen van Yvonne:

Qigong

Dinsdag 10.00 – 11.00 uur

Live Qigong

Dinsdagavond 19.30 – 20.30 uur

Blogposts Yvonne

Yoga Online: Qigong door Yvonne Alefs

Yoga bij de Lichtplaats presenteert: Yvonne Alefs – Qigong docente “Om zoveel mogelijk van jullie de gelegenheid te bieden om, gedurende deze periode van aan huis gebonden zijn, in beweging te blijven, bied ik wekelijks op dinsdagavond (19.30 – 20.30 uur) en donderdagochtend (10.00 – 11.00 uur) een live-stream Qigongles aan. Deze live lessen geef … Meer lezen over Yoga Online: Qigong door Yvonne Alefs