Nek-Schouder-Rug therapieles
woensdag 10.00 – 11.00 uur
Critical Alignment Yoga (Hatha) vrijdag 10.00 – 11.00 uur
Ook live online!

Edith Atkins


In 1970 geboren, getrouwd met een Welshman en moeder van een zoon en een dochter, eigenaar van Yoga bij De Lichtplaats.

Al zo lang ik me kan herinneren, ben ik op zoek naar zingeving, groei, en verbinding. Ik ben in 2000 een vierjarige opleiding lichaamsgerichte psychotherapie gestart, waar de verbinding tussen lichaam, ziel en geest centraal stond.

Meditatie, emotioneel lichaamswerk en bio-energetica waren onderdeel van de opleiding, en gingen een belangrijke rol spelen in mijn leven.  Bio-energetische therapie is erop gericht door middel van lichamelijke oefeningen het evenwicht in de energiestroom terug te brengen  en blokkades op te heffen, zowel op geestelijk als op lichamelijk niveau (eigenlijk net als bij yoga).
Sindsdien weet ik dat het lichaam aandacht nodig heeft om je vrij en ontspannen te voelen, blij in het leven te staan, en verbinding met jezelf en de wereld te voelen. Dat via lichaamsbeweging allerlei processen in gang kunnen worden gezet.

Na een aantal jaren les te hebben gegeven in Fitnesscentrum Unique (van Pilates via Kick-Fun en Zumba tot Meer Bewegen Voor Ouderen), kreeg ik de smaak van yoga te pakken; een zachtere en meer bewuste manier van lichaamsbeweging. Ik ben erachter gekomen dat yoga een geweldige manier is om je eigen mechanismen en de manier waarop je met (stress-) situaties omgaat in alle rust en binnen een veilige setting te observeren, je er bewust van te worden en hierin te groeien. En dat yoga het leven lichter maakt, in de breedste zin van het woord.
Dit heeft mij ertoe aangezet om de 2 jarige opleiding tot Critical Alignment Yoga docent te volgen bij Yoga Instituut Dirk-Jan Lust in Koog aan de Zaan. Hier heb ik, totdat het hiervoor te druk werd in De Lichtplaats, een 5 jaar met veel plezier lesgegeven.

Daarna heb ik een bijscholing anatomie en blessures gevolgd bij Ted Willemsen. Vervolgens ben ik me verder gaan ontwikkelen bij Gert van Leeuwen, waar ik de opleiding tot Critical Alignment therapeut heb gevolgd. Om het plaatje rond te maken heb ik bij Juno Burger trainingen gevolgd in Clearing.

Tijdens mijn lessen vind ik het belangrijk om iedereen in zijn of haar waarde te laten, en voor iedereen de ruimte en rust te creëren om de verbinding met zichzelf te voelen en zijn of haar eigen proces te doorlopen zonder enige nadruk op prestatie en niveau. Op die manier is yoga een groot cadeau aan jezelf.